Latest Posts

Kasların Ölçüleri Nereden, Nasıl Alınır?

By 11:49 ,




ÖLÇÜ ALMA KURALLARI Bütün ölçüler kasların soğuk dediğimiz haliyle alınır. Sıcak ölçü antrenman yapılırken kasların kanla dolduğu anda alınan ölçüdür ve soğuk ölçüye nazaran 1,2 cm. daha yüksek çıkar. Yani kol pazunuzu ölçmek isterseniz ölçme işleminden önce pazunuzu çalıştırıp şişirmeyin ki sağlıklı ölçü alabilesiniz.













Mezuranın ölçülen yeri ve en yüksek bulunduğu noktayı tam sarması, ne bol ne de çok sıkı olmaması gereklidir, bunun için mezurayı hafifçe geriniz.








Pazu (Biceps) Ölçüsü: Kol soğukken, yani çalıştırılmamış ve normal durumda iyice kasılarak alınır. Ancak, biceps (pazu)'in en uç noktasından ve triceps (arka kol)’in en alttaki bombe yapmış kısmından mezuranın kolu tamamen sarması gerekir. Resme bakarak daha iyi anlayabilirsiniz.


Göğüs Ölçüsü: Mezura, göğüs kaslarının tam üstünden ve sırtın tam ortasından geçirilmek suretiyle ve göğüs nefesle doldurulup şişirilmeden alınır.


Bel Ölçüsü: Mide dolu değilken ( sabah saatleri buna uygundur ) ve içeriye çekilmeden, ciğerlere hava doldurmadan, normal duruş pozisyonunda, mezura tamamen bel çevresinden geçirilmek suretiyle alınır.


Bacak ve Baldır Ölçüsü:








Baldır ve bacak kasılarak en fazla kabarıklık yapan yerinden çepe çevre alınır. Her bacak için ölçüler ayrı ayrı alınmalıdır.


Boyun Ölçüsü: Mezurayla çepe çevre boynun etrafını sararak alınır. Hemen çene altından birazcık daha aşağıdan almak sağlıklı ölçü verir.


Omuz Ölçüsü: Omuz yanlarından, en uç noktalarından itibaren sırtın alt kısmına kaçmadan çepe çevre ölçülmesi ile alınır.


Kalça / Basen (Hip) Ölçüsü: Mezurayı, basenlerin en uç noktasından başlatılarak çepeçevre kalçaların en dıştaki noktasından geçirerek alınır.


Bilek ve Önkol: Önkolun ve bileğin tam ortasından, çepeçevre ve düzgün olarak alınır.


Ölçülerin kaydedilerek aylık ya da 3 aylık olarak not edilmesi gelişimi gözlemlemek açısından önemlidir.


Ölçü almada kullanılan mezuranın özelliğini yitirmiş, yıpranmış olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü, örneğin sıcaktan etkilenen bir mezura uzayabilir.Bu da yanlış ölçü almaya neden olabilir. Nadir rastlanacak bir sorun olmakla birlikte kas ölçüleri alırken böyle arızalı mezuraları kullanmamak gerekir.


http://www.bodytr.com/

You Might Also Like

0 yorum